Последни Рецепти
Последни Статии

Понички, класическа рецепта

Добавено в Десерти, Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Понички
Рецепта споделена от Петя Цанкова

ponichki

Продукти:
За тестото:

4 яйца
4 с.л. краве масло със стайна температура
4 с.л. захар
1 пакетче ванилия
1 пакетче ванилова захар с аромат на портокал
2 щипки сол
1 ч.ч.прясно мляко
2 пакетчета суха мая (14 г)
2 ч.ч. брашно тип 650
3 ч.ч.брашно на Мел София Класик

За пълнеж:
1/2 к.подсладено кондезирано мляко (200 г)

За декорация:
50 г шоколад
1 к.л.олио

Начин на приготвяне
• В дълбока купа се смесват и разбиват (аз с миксера) яйцата, захарта, ванилиите, кравето масло, солта, маята и топлото мляко.
• В тава се пресява брашното и се прави кладенче, в което се излива яйчено-маяната смес.
• Замесва се меко нелепнещо тесто,което се оставя да втаса 45 минути.
• Разточва се на кора с дебелина 0,5 см и се режат кръгове с диаметър 6 см. Излизат около 40 броя.
• Поничките се пържат в добре загрято олио, на среден огън.
• Вече изстинали се пълнят с пълнеж по желание и се поръсват или с пудра захар, или с различни видове топинг. Самото пълнене става с помощта на щприц ,а при липса на такъв чрез разрязване на поничката.
• Аз ги напълних с кондезирано подсладено мляко и полях с разтопен шоколад .
Станаха страхотни, меки и пухкави, и горещо ги препоръчвам !
Да ви е сладичко!

Поредният кулинарен “вирус”, както се изразиха в една от групите, са тези понички по рецептата на Красимира Караатанасова. Наистина са много пухкави, мекички и вкусни и не за пренебрегване е, че са и лесни за направа!
Благодаря за споделена рецепта!
16.11.2012 г.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории