Последни Рецепти
Последни Статии

Портокаловият сок защитава от рак

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Обичате ли портокалов сок? Истински портокалов сок, който се получава от прясно изцедени портокали ако не от вас, то пред вас. Защото какво съдържат кутиите с портокалов сок е нещо което се крие в малките букви на етикета, а не в рекламата.
Тогава печелите още една точка в превенцията с раковите заболявания, това се казва в статия публикувана в британското списание Nutrition and Cancer.

orange-juce-

Портокаловият сок съдържа голямо количество антиоксиданти и флавоноиди – много витамин С – природен антиоксидант, както и хесперетин и нарингенин. Освен това напитка има и антимикробни свойства и моделира поглъщането на чужди химични вещества (ксенобиотики ).
По-рано бе доказано, че портокаловия сок помага при химиотерапия и химиопрофилактика на рак на гърдата, на черния дроб и рак на дебелото черво.
Трябва да се помни, че свойствата на портокаловия сок зависи от условията в които са отгледани портокалите – климат и почва, от условията на съхранение и обработка на цитрусовите плодове.
Също така, големи дози от портокаловия сок могат да бъдат и вредни, особено за деца и за хора със заболявания на бъбреците и диабет.
Затова може да пием и всеки ден портокалов сок, но с мярка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории