Последни Рецепти
Последни Статии

Постни пълнени чушки

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Една от най-вкусните рецепти, която може да се приготви в началото на есента е пълнени чушки. Това е вариант на
Постни пълнени чушки със заливка на фурна

postni-chushki-3

Продукти
9-12 червени чушки
1 ч.ч. ориз
½ ч.ч. жито
1 морков
2 глави кромид лук
3-4 стръка магданоз
2 с.л. олио
Смелен черен пипер, сол и чубрица на вкус

За заливката
2 яйца
2 с.л. брашно
4 с.л. кисело мляко
1 щипка сода за хляб

Рецепта за Постни пълнени чушки
• Плънката се приготвя като нарязания на ситно лук се задушава с настърганите моркови и олиото
• Добавя се житото и се залива с 1 ч.ч. вода и след около 10 мин се прибавя ориза, след като водата изври сместа се овкусява с подправки на вкус и магданоз
• Чушките се почистват от семената и дръжките и се измиват. Напъват се със сместа, ако ви остане от сместа я разпределете между чушките
• Редят се в тава и се заливат с вода. Пекат се на средна фурна на 200 градуса до готовност

postni-chushki-1

• Вкусни са и така, може да се приготвят и със заливка – разбиват се яйцата, добавя се брашно, кисело мляко, щипка сода и около 100 мл вода. Заливат се чушките и се пекат до готовност

postni-chushki-2

• Поднасят се поръсени с нарязан на ситно магданоз

postni-chushki-4

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории