Последни Рецепти
Последни Статии

Постни зелеви сарми с гъби

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Постни зелеви сарми с гъби

1 кисела зелка (600-700 г)
за плънката:
200 гр печурки (или от консерва)
2 ч. ч. ориз
1/2 ч.ч. пшеница
2 – 3 глава кромид лук
2 – 3 моркова
1-2 ч. л. олио
1 ч. л. червен пипер
чубрица, черен пипер, сол на вкус
за доматения сос:
2 – 3 с. л. доматено пюре
2-3 стръка магданоз
2 скилидки чесън

Листата на зелката отделяте, като внимавате да не се скъсат, ако има дебели жилки ги изрежете.

Лукът, морковите и печурките нарязвате на дребно. Задушавате ги с малко мазнина и вода до омекване. Прибавяте ориза и 2 ч.ч. топла вода. Задушаването на зеленчуците продължава докато ориза набъбне и попие водата. Овкусявате с подправките и разбърквате.

От приготвената плънка завивате сарми и ги подреждате в тавичка. Заливате с вода (без да ги покрива), поръсвате с малко червен пипер и олио.

Печете в предварително загрята фурна около 20 минути.

Доматеното пюре за соса разреждате с малко вода, овкусявате с чесън и накълцания магданоз и разбърквате.
Сосът изливате върху готовите сарми и ги запичате за 5 минути.

Използвани маркери:

4.01.2007

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории