Картофена салата със зелен лук
Добави към моето меню
Картофена салата със зелен лук и чесън
рецепта за салата с картофи и зелените дарове на пролетта и заливка от горчица, зехтин и лимон
500 гр картофи
3-4 стръка зелен луй
2-3 стръка зелен чесън
няколко стръка магданоз
2-3 стръка копър
за заливката:
2 ч.л. горчица
2 с.л. зехтин
1/2 лимон
1 с.л. ябълков оцет
* Каротфите се измиват, заливат се със студена вода и се сваряват. След това се обелват и се нарязват на кубчета;
* Зеленият лук и чесън се нарязват на ситни;
* В голяма купа се смесва и се поръсват с нарязания на ситно копър и магданоз;
* Заливката се приготвя като горчицата се разбива с лимоновия оцет, на тънка струя се прибавя зехтина и оцета;
* Салата се залива и се оставя поне за 20 мин за да се смесят вкусовете.