Праскови в желе
Добави към моето меню
идея за сладкиш с праскови е горещите дни
“Натюрморт с праскови”
рецепта Magdalena Maloir
Продукти:
3 праскови,
0.500л студен чай праскова (Нестии),
1 пак.желатин (Д-р Йоткер),
1 ч.лъж. пресен джинджифил (настърган),
100 мл растителна сладкарска сметана Прасковите се обелват и нарязват на осминки. Желатинът се приготвя (набъбва) в 0.100л студен чай.Останалият чай се затопля леко и към него се добавя желатина. Разбърква се добре и му се добавя джинджифила. В подходяща купа (аз използвах стъклена салатиера) се слагат прасковите и се заливат с приготвения студен чай. Оставя се да престои в хладилник 4-5 часа. Преди сервиране, купата с желирания десерт се потопява за 3-4 мин. в съд с топла вода, след което се обръща в тортена чиния. Гарнира се с разбитата сметана.