Прясно зеле със свинско
Добави към моето меню
Прясно зеле със свинско месо
летен вариант на рецепта на зеле със свинско месо, подправки – запечено на фурната
Продукти
1 зелка, около 2 кг
500 г свинско месо, бут без тлъстини
2 домата
1 морков
щипка кимион
щипка ким
1 с.л. червен пипер, паприка
смлян черен пипер на вкус
2-3 скилидки чесън
1 с.л. олио
няколко стръка магданоз
Приготвяне на Прясно зеле със свинско
* Зелката се нарязва на ситно и се претрива с щипка сол. Слага се в тенджера под налягане, като се налива 1 ч.ч. вода и се сварява, може и в тенджера да се свари зелето до готовност
* Свинското месо се нарязва на хапки и се задушават в дълбок тиган с малко мазнина до златисто
* Добавят се скилидки чесън нарязани на ситно, червен пипер, паприка, кимион, ким, смлян черен пипер на вкус, настърганите домати и мркови
* Когато заври и подправките пуснат аромата си се смесва със зелето и се поставя в тава и се слага във фурната да се запече до готовност
* Поднася се поръсено с нарязн на ситно магданоз
Рецептата е повляина от унгарската кухня. Може да прибавите и люта чушка нарязана на ситно. Ястието може и да не се запича във фурната, може да се смесят зелето и месото и да се остави да заврат.