Последни Рецепти
Последни Статии

Причини за напълняване

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Причини за напълняване
Прието е правилото, че за да бъдеш във форма и за да отслабнеш трябва да се следва правилото „яж по-малко, спортувай повече“
Но за наднорменото тегло са виновни не само храната и липсата на физическа активност.

debela zhena pix

1. Липсата на сън – забавя обмяна на веществата и може да доведе до напълняване

2. Липса на информация или на интерес да се разбере какви продукти включваме в храненето си – това започва с четене на информацията върху етикетите на продуктите. Наше право и задължение е да знаем какви продукти купуваме, как са отгледани, съхранявани, обработени, какво съдържат. Трябва да се интересуваме колко захар, мазнини, подобрители и консерванти съдържат.

3. Грешно е да се броят калориите, а не хранителните вещества. При добре балансирана диета се получават достатъчно хранителни вещества, богати на минерали и антиоксиданти. Балансираното хранене не означава ограничаване, а приемане на необходимите продукти и елементи с подходяща обработка и поднасяне

4. Причина за затлъстяването е и липсата на хармония с околния свят. В случая усвояването на естрогени – синтетичните химикали в пластмасата, препарати за почистване или козметика – повишават нивото на хормоните, което води до надебеляване.

5. Бързото хранене също води до надебеляване – трябва да се храним често в опрделени часове и да усещаме вкуса на всяка хапка.
6. Има много написано за мазнините – накратко е така – не трябва да се пропускат мазнини, които са важни за организма – съдържат се в рибата, в лененото семе, в някои ядки и семена. Изключете транс мазнините и преработените храни от менюто си.

Не на зимното напълняване
Причини за наднормено тегло

Причини могат да бъдат също лекарствата, които приемаме и старостта, която е един естествен биологичен процес. Също така студеното време и зимата предразполагат към по-обилно хранене.

Повод за тази статия беше разговор случайно дочут в магазин за дрехи. Жена, на възраст, висока, поиска да й предложат дрехи за дъщеря й която била висока 1.80 и тежала 120 кг. Момичето не искало да ходи по магазините да си избере дрехи, защото се срамувало, че е дебело. Щели да й кажат, че тя е виновна затова, че е дебела и не може да си намери дрехи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории