Последни Рецепти
Последни Статии

по-елегантна фигура

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Най-голям приоритет на “слабия” пол бил да е слаб

Мнозинството жени днес биха предпочели да са по-стройни, отколкото да имат по-високо IQ, да забогатеят, да създадат семейство или да имат активен обществен жвот. 19 от 20 анкетирани представителки на нежния пол казват, че по-голям приоритет им е тънката талия, а не интелекта.

От списък с желания, включващ “да се отърва завинаги от материалните затруднения”, “да излизам с която си поискам звезда” или “рекордно IQ”, 51% от жените посочили “по-елегантна фигура”.

Във времена, когато всяка трета дама е с наднормено тегло, а всяка пета е пълна, резултатите са напълно е разбираеми.

Ролевите модели за повечето жени са манекенките и актрисите, така че значението, което се отдава на физическото съвършенство, е по-голямо от всякога, обясняват експертите.

И докато най-големият ужас за 29% от жените е ходенето на зъболекар, а за 16% – търсенето на нова работа, то цели 40% признават, че ги ужасява мисълта да се преобличат в обща съблекалня.

Една на всеки три жени е лъгала партньора си относно точното си тегло, а всяка четвърта – за размерите си.

Според друго изследване, на списанието LighterLife, почти 50% от дамите не са успели да спазват новогодишната си диета повече от седмица.

Всяка пета представителка на “слабия” пол, подложила се на диета, признава, че е крила храна и си е дояждала тайно.

Това показва до каква степен днешните жени страдат от депресия, коментират от LighterLife:

“Има жени, които крият храна в пералнята, в пакети от овесени ядки или дори в ръкавите си. Тайната на отслабването и на поддържането на постоянно тегло обаче е в разрешаването на емоционалните проблеми.”

Най-странното е, че жените са непоследователни и твърде субективни в преценката за телата си, твърдят специалистите. “Те са способни да приемат за привлекателни закръглените форми на знаменитостите, но ако техните собствени тела са такива, им се струват дебели и безформени

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории