Последни Рецепти
Последни Статии

Жена Ви е пълна? Вината е Ваша!

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Половият живот също оказва влияние върху размера на дънките. Британският диетолог Дейвид Хослем се опитва да анализира причините, поради които жените пълнеят при съжителството си с представители на противоположния пол, съобщава BBC. Изводите, публикувани в медицинското списание Ланцет, показват, че поставени в такава ситуация жените често започват да се хранат с “мъжки” порции, а също така започват да се увличат по мазната храна и виното. Той отбелязва, че на мъжете по правило им е необходима повече енергия, което пък е причина за по-големия им апетит.

Жена Ви е пълна? Вината е Ваша!
И когато подобни неблагоприятни фактори се комбинират с използване на противозачатъчни средства или раждане на дете, талията започва да се увеличава почти безконтролно. “Мъжете действат лошо на жените”, констатира Хослем.

Overweight woman trying to fasten very tight jeans

Друго пагубно въздействие на мъжете върху жените оказват: хранителните продукти, които се купуват от магазина – намалява относителния размер на плодовете и зеленчуците; жените започват по-често да ходят в ресторант и по-рядко в залата за аеробика.

Освен това се появява необходимостта от контрацептиви. Според специалисти приемът на противозачатъчни през първите три месеца води до средно увеличаване на теглото с килограм и половина за периода. Същият ефект оказва и бременността.

Благодарение на технически прогрес жените все по-малко се занимават вкъщи с физически труд, сравнение с техните майки и баби, а мъжете помагат с повече готовност, което също има негативен ефект. Неоспорим факт е, че съпружеските двойки пълнеят, а разведените – слабеят.

Доктор Хослем предупреждава да не се правят генерални изводи и че в съжителството има и положителни моменти.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized

1 Comment

  1. 1
    ELI // January 10th, 2007 at 5:20 pm

    DONQKADE SAM SAGLASNA,OSVEN TOVA MOJEJ DA PALNEESH I OT NERVI,KATO EJECHASNO OTVARQSH HLADILNIKA