Пролетен омлет
Добави към моето меню
Пролетен омлет
Омлетите се приготвят бързо, здравословни са, могат да се направят в много варианти в зависимост от сезона и наличните продукти. Подходящи са за закуска, за лънч – късна закуска, която може да бъде и лек обед. Още един вариант за омлет в началото на пролетта
Продукти
2 яйца
2-3 гъби печурки
50 г сирене (домашно)
2 печени червени чушки
2 стръка зелен лук
2 с.л. покълнала пшеница
4-5 листа рукола
2-3 стръка магданоз
1 с.л. зехтин
Необходим е керамичен тиган с капак
Рецепта за пролетен омлет
• В тигана се капват няколко капки зехтин и като загрее се чукват яйцата. Слага се капака и се оставят да стегнат
• Добавят се гъбите, нарязани на тънко и натрошеното сирене и се разбърква
• Оставят се няколко минути под капак
• Добавят се нарязаните на ситно печени червени чушки и зеления лук
• Накрая се добавят листата рукола и магданоз, разбърква се и се сервира