Пълнени гъби със зеленчуци
Добави към моето меню
Пълнени гъби със зеленчуци
Рецепта за нещо, което е вкусно и може да се приготви в много варианти. Пълнени гъби – вариант само със зеленчуци
Продукти
12 големи гъби печурки
1 малък патладжан
1 тиквичка (по-млада, без семена)
1 глава кромид лук
2 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 домат
1 чушка
1 морков
1 щипка смелен черен пипер
Рецепта за пълнени гъби със зеленчуци
• Патладжанът се нарязва на малки кубчета и се слага в купа. Залива се със студена вода за 30 мин за да си „пусне черната вода“ след което се измива
• Гъбите се измиват и се отрязват пънчетата им
• Шапките на гъбите се подреждат в тава, долива се 100 мл вода и се слагат да се запекат на средна фурна на 200 градуса за 15 мин
• През това време се приготвя плънката. В дълбок тиган уок се загрява олиото и се добавя нарязания на ситно кромид лук и настърган морков. Разбърква се и се добавят нарязаните на ситно патладжан и тиквички
• Разбърква се около 10 минути след което се добавя нарязаните чушка, домат, зелен лук и чесън
• С плънката от зеленчуци се пълнят гъбите. Връщат се във фурната и се пекат до готовност, около 20 мин