Пълнено пилешко бутче
Добави към моето меню
Пълнено пилешко бутче с гарнитура от тиквички и гъби
рецепта Desislava Kojarova
Продукти:
Пилешко бутче – 1 бр.
Кайма – 50 г
Краве масло – 100 г
Мента – 1 връзка
Босилек – 1 връзка
Чесън -1 глава
Гъби – 50 г
Яйца – 1 бр.
Пресни чушки 1 бр.
Тиквички 1бр.
Пресен Лук – 1 връзка
Приготвяне на песто:
В блендър пасираме босилек, скилидка чесън, мента и магданоз. Сипваме зехтин, сол и черен пипер и разбъркваме.
Приготвяне на пълнено пилешко бутче
* Обезкостяваме пилешко бутче за да се получи джобче.
* Мариноваме в песто.
* За плънката нарязваме чушките и лука. Разтопяваме маслото и запържваме първо чушките добавяме сол и черен пипер.
* Като омекнат прибавяме лука с малко песто. Нарязваме много ситно пилешкото месо смесваме го с зеленчуците като добавяме песто сол,черен пипер и един жълтък.
* Разбъркваме всичко и пълним бутчето. Бодваме го от двете страни с клечка за зъби и го запържваме с масло.
* Печем в фурна до готовност. Нарязваме тиквички на филийки и ги запичаме, като отново добавяме песто.
* В отделен съд разтопяваме маслото и задушаваме гъбите.
* Сервираме тиквичките като канапе като отгоре гъбите и до тях пилешкото.