Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнено пиле

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пълнено пиле с бадеми

1 пиле (над 1 кг)
1 кафена чашка кисело мляко
3 яйца
1 – 2 с.л. масло
1/2 връзка магданоз
1 с.л. брашно
1 франзела
10 сурови бадема
черен пипер на вкус и малко настъргано индийско орехче

Пилето се изчиства и измива обилно с вода. Оставя се да се отцеди.

Отделно приготвяме плънката, като франзелата нарязваме на кубчета. Слагаме ги в чиния и ги заливаме с прясното мляко така, че те да го попият. Жълтъците от яйцата разбиваме с половината масло, като прибавяме ситно нарязания магданоз, начуканите ситно бадеми, индийското орехче.
Посоляваме и наръсваме с черен пипер. Слагаме и накиснатите нарязани на кубчета франзела.

Разбиваме белтъците на “сняг”, разбъркваме със захарта и прибавяме към плънката.

С нея пълним пилето и го зашиваме. В тавичка, която сме намазали с останалото масло, слагаме пилето, като прибавяме и малко вода.

Печем като от време на време поливаме от соса в тавичката.
Пилето се вади, а соса варим, докато остане само мазнината. Наръсваме с брашното и доливаме малко вода. Разбъркваме и варим до сгъстяване. Със соса заливаме пилето.

Поднасяме с бяло вино и салата според сезона

Тази рецепта е френска, но варианта е така както я правим у дома. Вариант се получава, като вместо франзелата се слага 1 ч.ч. ориз и няколко гъби.
Зелените бадеми са през пролетта, така че това е друг вариант на пълнено пиле

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Vihren Chakarov // August 9th, 2006 at 3:21 pm

    Изключително интересна рецепта, но по моя лична преценка на мястото на захарта може да се сложи половин ч.ч. оставени да набъбнат в малко бренди стафиди.