Последни Рецепти
Последни Статии

Пълните хора са по-щастливи

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Имам една позната, фотограф. Тя определен е с наднормено тегло, но същевременно с това е и един много емоционален, лъчезарен човек, който не само събира хора около себе си, но и излъчва и позитивна енергия. За нея винаги съм си мислила, че може би това е Рубенсов модел.
И познавам толкова много хора за които 2 кг наднормено тегло се превръщат в мания. И толкова, които стават зависими от емоционално хранене… И всички те си приличат по това, че не са усмихнати и не се чувстват добре в тялото си.
Самата аз когато отказах цигарите и качих няколко кг (цели 10!) се чувствах зле, защото не ми ставаха дрехите и трябваше да нося постоянно това тегло в повече, а се опитвам да тичам и да правя преходи в планината. Исках стегнато тяло във форма. Не исках еди колко си кг.

debela zhena pix 2
Пълните хора са по-щастливи, въпреки здравните рискове

Британско изследване установи, че има известна полза от затлъстяването – хората с наднормено тегло са по-щастливи, въпреки рисковете за здравето им, пише в. “Индипендънт”.

Специалистите са използвали базата данни на “Биобанк Ю Кей”, където се съхраняват сведения за генотипа на половин милион мъже и жени на възраст от 40 до 70 години. Те са участвали в мащабни изследвания, започнали през 2007 г. Анализирайки данните, учените са открили връзка между индекса на телесната маса (ИТМ) и физическото и психичното здраве на участниците.

Резултатите от проучването потвърждават, че хората с по-висок индекс ИТМ по-често страдат от високо кръвно налягане и диабет, а половото им съзряване настъпва по-рано.

Коя храна подобрява настроението
Индивидите с наднормено тегло обаче съобщават, че по-рядко страдат от стрес и като цяло са доволни от живота си. Според специалистите тези хора получават достатъчно хранителни вещества и витамини, за да устояват по-успешно на проблемите, пред които ги изправя животът, в сравнение с индивидите с по-ниско тегло.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории