Последни Рецепти
Последни Статии

Коя храна подобрява настроението

Добавено в Други, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Има връзка между храната, която включваме в менюто си и това как се чувстваме. Може да се каже така “Кажи ми какво ядеш, за ти кажа какво ти е настроението”. Оказва се, че това зависи и на каква възраст сме, по един начин е в детските години, по друг когато сме в пубертета и различно, когато сме на средна възраст.

Храни за добро настроение
malini flowers pix

Американски учени установиха, че хранителните продукти оказват влияние върху настроението на хората от различна възраст, съобщи Лента.

Мъжете и жените на 18-29 години трябва да консумират повече месо, което позволява да се увеличи количеството на предшествениците на невромедиаторите в мозъка, и в частност на подобряващия настроението допамин.

Хората над 30 години е препоръчително да консумират повече плодове, богати на антиоксиданти, за да имат добро настроение. За тях е добре да се въздържат от продукти, стимулиращи симпатичната нервна система, каквото е кафето.

Изследването е направено от специалисти от американския университет Бингхамптън, предаде БТА.

По-рано диетологът Роб Хобсън разкри, че сексуалното желание до голяма степен се определя от консумираната храна. За повишено либидо човек трябва да закусва с продукти с високо съдържание на витамин D – гъби, яйцат, мазна риба и пълнозърнести закуски.

Яжте плодове и зеленчуци за добро настроение
Как да се справим с ниските температури и лошото настроение – рецепта за добро настроение

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории