Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнозънестият хляб е полезен

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Пълнозънестият хляб е полезен. И вкусен. Оставяме въпроса колко е качествен и какъв е точно е този, който се предлага в магазините, да се надяваме, че брашното е малко по-добро и да си приготвяме домашен хляб с пълнозърнесто брашно и добавка на различни подправки и семена.

Яжте пълнозърнест хляб – намалява риск от развитие на диабет и понижава кръвната захар

fugas
фугас от пълнозърнесто брашно

Специалисти от Университета във Финландия са провели експеримент и са доказали, че редовната употреба на пълнозърнест хляб , богат на фибри, спомага за намаляване на кръвната захар и риска от развитие на диабет от 2 тип.
Ръженият и пшеничен хляб също така подобрява реакцията на инсулина, а белият хляб е безполезен , както за хората с повишена кръвна захар, така и за здравите хора.

pylnozyrnesti pitki
пълнозърнести питки на тиган без мая
По-рано е доказано, че пълнозърнестият хляб намалява риска от развитие на диабет, но защо става ясно сега. Ефектът се дължи на фибрите, които се съдържат в хляба. Те въздействат на метаболизма.
Известно е също така, че пълнозърнестият хляб е полезен при отслабване. Ако всеки ден включваме в менюто си 1-2 филийки (качествен) пълнозърнест хляб не само ще задържим теглото си в желаните граници, но и спомага за изгаряне на илзишните калории и спомага за намаляване на тлъстините в областта на корема.

Източник Xinhua

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории