Горски пънчета
Добави към моето меню
Горски пънчета
Рецепта, как да оформим познатите продукти и да поднесем нещо вкусно и интересно
Продукти
500 г картофи
1 яйце
100 г краве сирене
6 кори за баница
Смлян черен пипер на вкус
Щипка чубрица
3-4 стръка магданоз
2-3 стръка зелен лук
Няколко листа зелена салата
250 г гъби печурки
Рецепта за Горски пънчета
• Картофите се измиват и сваряват. След това се обелват и смачкват на пюре
• Добавя се натрошеното сирене, яйце,то, нарязания на ситно зелен лук и магданоз. Подправя се на вкус със смлян черен пипер сол и стрита чубрица
• Взема се кора за баница и се прегъва на две, около ¼ от сместа се нанася върху кората
• Завива се на руло, което се реже на 5 части по дължина и се редят изправени в тава, като се стисват леко отгоре за да придобият форма, а и за да могат да останат изправени
• Пекат се на средна фурна на 200 градуса до златисто
• Поднасят се върху листа зелена салата, като изгледа на полянката се допълва от гъби печурки запечени на сух тиган