Портокалови бишкоти
Добави към моето меню
Портокалови бишкоти
Тези сладки се приготвят по Коледа и в различни варианти. Чудесно се съчетават с горещ шоколад или чаша кафе
Продукти
1 ч.ч. захар
2 яйца
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. стафиди
2 с.л. ром (или уиски, може и гореща вода)
1 ч.ч. орехи
10 г бакпулвер
125 г краве масло
Настъргана кора на 2 портокала
Рецепта за Портокалови бишкоти
• Маслото се разбива със захарта и се добавят яйцата
• Добавя се брашното пресято с бакпулвера, нарязаните на ситно орехи, стафидите, които предварително са залети за час с рома, настърганата портокалова кора (Ако имате
• Замесва се меко тесто, което се слага в хладилник за около 30 мин
• След това се оформя на 2 рула, които се слагат да се пекат на средна фурна на 190 градуса за около 10 мин. След което се изваждат и нарязват на филийки
• Бишкотите се подреждат в тавата и се връщат за да се изпекат до готовност
• При желание могат да се гарнират с разтопен шоколад. Може да се сухраняват няколко дена в кутия с капак
Снимките са от 2009 г, публикувам сега рецептата защото снимките са в няколко етапа