Последни Рецепти
Последни Статии

Пърленки със сирене

Добавено в Българска кухня, Тестени ястия и прибавки, Хляб, питки

Добави към моето меню

Пърленки
Рецепта от Еленския балкан, там където продуктите са хубави и идват от ръцете на стопанката, която ще стане рано сутрин, ще свърши много работа на двора и още преди да са станали децата – закуската ще е готова. Когато това са едни от най-хубавите ти спомени оставаш здраво свързан със земята

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. хладка вода
около 800 гр брашно
1 яйце
2 с.л. олио
щипка сол
1 ч.л. захар

250 гр краве сирене
50 гр краве масло (свинска мас)

pyrl10

* Киселото мляко се смесва с водата и разбитото яйце, добавя се щипка сол, захар и олиото и се разбърква;
* Брашното се пресява в купа и се добавя сместа. Замесва се меко, еластично тесто, добавя се още брашно, ако е необходимо;
* Тестото се разделя на 8 равни части;
* Всяка част се разточва с точилката на тънък лист;
* Намзва се с краве масло и се поръсва с натрошено сирене. Завива се на руло;
* Рулото се раззавива като охлюв и се разточва с точилка с размер колкото е големината на тигана;
* Котлона се включва на средна степен и се поставя тиган с дебело дъно. Намазва се олио и се пече всяка пърленка от двете страни до готовност;
* Поднасят се на закуска в събота сутрин с кисело мляко.

Снимките малко по-късно днес – отиваме да снимаме кокичетата, игликата и жълтурчетата, а е януари

pyrl1
Това са необходимите продукти

pyrl2
Разточвате тестото, намазвате с кравер масло (или свинска мас) и поръсвате с натрошено сирене. Завивате на руло.

pyrl3
Завивате рулото на охлюв или на осморка.

pyrl8
Разточвате на тънко, с големина, колкото е дъното на тигана или сача.

pyrl5
Печете в тиган или на сач, който е намазаин тънко с мазнина от двете страни.

pyrl6
Поднасяте още топли с мялко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

36 Comments

  1. 1
    Ирина Митева // April 11th, 2011 at 1:42 pm

    Ще пробвам веднага рецептата. Приготвянето на пърленките ми се струва много лесно, икономични,бързи и вкусни!

  2. 2
    Ирина Митева // April 11th, 2011 at 1:42 pm

    Ще пробвам веднага рецептата. Приготвянето на пърленките ми се струва много лесно, икономични,бързи и вкусни!

  3. 3
    Ирина Митева // April 11th, 2011 at 1:42 pm

    Ще пробвам веднага рецептата. Приготвянето на пърленките ми се струва много лесно, икономични,бързи и вкусни!

  4. 4
    Ирина Митева // April 11th, 2011 at 1:42 pm

    Ще пробвам веднага рецептата. Приготвянето на пърленките ми се струва много лесно, икономични,бързи и вкусни!

  5. 5
    Ирина Митева // April 11th, 2011 at 1:42 pm

    Ще пробвам веднага рецептата. Приготвянето на пърленките ми се струва много лесно, икономични,бързи и вкусни!

  6. 6
    Ирина Митева // April 11th, 2011 at 1:42 pm

    Ще пробвам веднага рецептата. Приготвянето на пърленките ми се струва много лесно, икономични,бързи и вкусни!

  7. 7
    Ирина Митева // April 11th, 2011 at 1:42 pm

    Ще пробвам веднага рецептата. Приготвянето на пърленките ми се струва много лесно, икономични,бързи и вкусни!

  8. 8
    Ирина Митева // April 11th, 2011 at 1:42 pm

    Ще пробвам веднага рецептата. Приготвянето на пърленките ми се струва много лесно, икономични,бързи и вкусни!

  9. 9
    Ирина Митева // April 12th, 2011 at 12:40 pm

    Пробвах пърленките и станаха невероятни, макар че пропуснах олиото. Ще ги правя често за осемейството си, защото са много лесни за приготвяне.

  10. 10
    Ирина Митева // April 12th, 2011 at 12:40 pm

    Пробвах пърленките и станаха невероятни, макар че пропуснах олиото. Ще ги правя често за осемейството си, защото са много лесни за приготвяне.

  11. 11
    Ирина Митева // April 12th, 2011 at 12:40 pm

    Пробвах пърленките и станаха невероятни, макар че пропуснах олиото. Ще ги правя често за осемейството си, защото са много лесни за приготвяне.

  12. 12
    Ирина Митева // April 12th, 2011 at 12:40 pm

    Пробвах пърленките и станаха невероятни, макар че пропуснах олиото. Ще ги правя често за осемейството си, защото са много лесни за приготвяне.

  13. 13
    Ирина Митева // April 12th, 2011 at 12:40 pm

    Пробвах пърленките и станаха невероятни, макар че пропуснах олиото. Ще ги правя често за осемейството си, защото са много лесни за приготвяне.

  14. 14
    Ирина Митева // April 12th, 2011 at 12:40 pm

    Пробвах пърленките и станаха невероятни, макар че пропуснах олиото. Ще ги правя често за осемейството си, защото са много лесни за приготвяне.

  15. 15
    Ирина Митева // April 12th, 2011 at 12:40 pm

    Пробвах пърленките и станаха невероятни, макар че пропуснах олиото. Ще ги правя често за осемейството си, защото са много лесни за приготвяне.

  16. 16
    Ирина Митева // April 12th, 2011 at 12:40 pm

    Пробвах пърленките и станаха невероятни, макар че пропуснах олиото. Ще ги правя често за осемейството си, защото са много лесни за приготвяне.

  17. 17
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  18. 18
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  19. 19
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  20. 20
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  21. 21
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  22. 22
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  23. 23
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  24. 24
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  25. 25
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  26. 26
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  27. 27
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.

  28. 28
    Svetlana Daskalova // May 8th, 2011 at 7:39 am

    Пробвах рецептата станаха страхотни.