Последни Рецепти
Последни Статии

10 неща през Новата година

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

10 неща през Новата година

Измина първата седмица на Новата Година вече, но това не означава, че е късно да се вземат решения за положителни промени през 2010. Професионално трябва да се гледа в няколко посоки за подобряване и ефективност на работата, процесите и комуникацията, постоянно четене и актуализиране на знанията.
Защото работата е това, което ни прави и е като бягане на дълги разстояние, a в съседния коридор бяга конкуренцията. Главното през цялата година ще останат Клиентите и тяхното удовлетворение от постигнатите резултати.

Това важи и за Вас посетителите на този блог.
Вие сте тези, които ма накарахте да бъда по-отговорна и позитивна през изминалата година, да чета нови неща и да се развивам.
Благодаря ви!
Новата анкета на блога е “Какво си обещахте да направите през Новата Година?”
– Да мисля позитивно
– Да се храня здравословно и да се движа активно
– Да имам повече време за семейството
– Да бъда по-подредена и отговорна
– Да спра цигарите

Почти половината (около 40%) са отговорили, че това, което искат да направят през Новата Година е да мислят позитивно.
Мили момичета, за мен това също е най-важното! Когато човек мисли позитивно се променя, неусетно се превръща в човек, който излъчва светлина и е търсен и уважаван от околните. Трудно ли е да бъдем позитивни?! Не, не е трудно! ако го пожелаем. Това не означава да гледаме света през розови очила, не означава и да ни се получава всичко. Просто трябва да бъдем в хармония със себе си, очакванията ни и реалността, да се научим да виждаме и оценяваме нещата около нас. И да правим необходимите компромиси.

Второто пожелание за 2010, което е получило най-много гласове “Да спра цигарите” и то е напълно разбираемо. Тази публикация “Не пуша вече” може да Ви бъде полезна. Цигарите се отказват отведнъж, след това могат да минат месеци и изкушението да запалите да се появи отново. Успех в този момент! Защото психиката на пушача е смешна, да бъдеш зависим от нещо, което изгаря между пръстите ти, нима това е опора или може да ни направи по-уверени.

Като водещо пожелание за 2010 очаквам да се появи Да се храня здравословно и да се движа активно Много е писано по тази тема и още много ще бъде написано – диети, балансирано хранене, здраве и активното движение – на път към офиса и вечер на път към дома, движението в офиса, фитнес, танци, планиране на почивката.
Тенденцията все повече хора да оставят колите и да се движат, да ходят по улиците или да карат колело. Как ми се иска да се промени стереотипа и това дали си успял да не се измерва с това с каква кола идваш на работа, къде я паркираш, къде играеш тенис или склоуш …. А да се измерва с това как стъпваш по земята и как се движиш.

Анкетата има опция само за един отговор.
Аз бих избрала всичките, не защото съм автора, а защото всичките са важни.

И понеже е актуално в момента да се напишат 10 неща, които искаме да направим през 2010 това са моите 10 неща, които искам да постигна през 2010

10of2010
това не е моята класация – пример е, че ние жените мислим еднакво, ирационално и различно от мъжете, макар често да имаме мъжки професии. Ако Вие имате вашите 10 неща за 2010 можете да ги изпращате на

1. Да се науча харесвам тялото си
2. Да правя повече упражнения и да танцувам
3. Да пия повече вода и по-малко кафе
4. Да бъда по-подредена
5. Да се наспивам
6. Харесвам вино и сирена, уиски и шам фъстък, но никога да не пия повече отколкото за добро настроение
7. Да си плащам сметките
8. Да бъда приятел на децата си
9. Да се обаждам на мама
10. Да казвам благодаря

Да се усмихвам!
И всеки ден да казвам на съпруга си колко много го обичам

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории