Квилинг торта
Добави към моето меню
Квилинг торта
Рецепта споделена от Мария Георгиева
Това е когато правенето на торти се превърне в страст Quilling cake
Необходими продукти за блатовете,които са 3 на брой-за всеки един от тях с диаметър 24 см:
2 яйца,
7 с.л. захар,
7 с.л.брашно.
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване след това добавяме брашното лъжица по лъжица.Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна.Сиропират се със захарен сироп.
За крема:
1 кофичка заквасена сметана,
250-300 г сирене “Филаделфия”,
1ч.ч.захар.
Всички продукти се смесват до получаване на еднородна смес.Добавяме нарязани ягоди или други плодове.
За масления крем:
100 г масло,
1ч.ч. пудра захар,
1 с.л. прясно мляко,
1 ванилия.
Маслото се разбива до побеляване със захарта добавят се млякото и ванилията,охлажда се.С този крем се намазва най-горния блат,за да може да се постави лесно захарното покритие.
За захарното покритие-марципан “Варна”:
150 мл. вода,
70 г краве масло,
150 г бяло брашно,
500 г пудра захар.
Във врящата с маслото вода се изсипва наведнъж брашното и бъркаме докато се отлепи от съда,изсипваме и когато е изстинало месим със захарта,оцветяваме със сладкарски бои.Охлаждаме за около час в хладилник.Разточваме на тънък слой върху хартия за печене и покриваме тортата,украсяваме.