Последни Рецепти
Последни Статии

Работа в офис и отслабване

Добавено в Здравословно хранене, Любопитно

Добави към моето меню

Теглото на съвременния човек зависи от неговия начин на живот.
Последни изследвания показват, че преяждането може да стане причина за натрупването на наднормени килограми.
По време на обедната почивка в офиса човек по-често отдава своето предпочитание на вредна и мазна храна, като нарушава режима на рационално хранене.
Анкета проведена от компанията Fruyo, показва, че 37% по време на работа хапват бисквити, 32% предпочитат шоколад, 30% – чипс. Разбира се, всеки човек сам за себе си дава отчет за вредната храна, но има и случаи, когато ние скриваме тези факти и от нас самите (и тогава се ядосваме, че не изглеждаме и не се чувстваме добре и си мислим за някоя диета чудо)

coffee key

Според изследването основна причина за консумиране на нездравословни продукти на работното място не е чувството за глад, а безделието. Ръцете и главата трябва да се занимават с нещо, което води и до патологична потребност от храна. Чипс, шоколад, бисквити, сладки и бонбони помагат да се разсеем, да се отпуснем, да се успокоим или да се наградим, служат и затова, което пушачите познават добре , да изпушат цигара преди важен телефонен разговор за да се подготвят за разговора…
Изследването показва, че най-опасни ситуации се създават в отдел маркетинг. Всеки четвърти сътрудник яде постоянно нещо в работно време. Интересно е, че дори в медицинските среди се яде в офиса, макар и там да знаят добре за последствията за похапването в работно време, пред компютъра…
За да намалите тази вероятност и да сведете похапванията между основните хранения си дайте сметка колко често го правите и дръжте всякакви чипсове, ядки, бисквити далече от работното си място.

Източник The Times of India

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории