Последни Рецепти
Последни Статии

Орехи и риба за мускули

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Яжте орехи и сьомга за мускули
Учените доказаха, че полезните мазнини помагат за натрупване на мускулна маса и предотвратяват натрупването на мазнини в областта на корема и във вътрешните органи.
Човешкият организъм се нуждае и от наситени и от ненаситени мазнини, като между тях трябва да се поддържа правилен баланс.

orehi

Баланс на мазнините в храненето
Учени от университета в Упсала са провели изследване в което са участвали 39 човека. На всеки предложили всеки ден да изяжда 750 калории в повече от обикновения си прием. Основната цел била да качат 3% от теглото си.
Половината доброволци получавали 750 калории от наситени мазнини (палмово масло), а втората група – ненаситени.
В останалото менюто било балансирано. Измененията на състоянието наблюдавали чрез МРТ (Магнитно-резонансна томография ).
Учените също изследвали активността на гените разположени в клетките на мастната тъкан в коремната област.
Като резултат се оказало, че тези, които приемали ненаситени мазнини имали намален риск за развитие на захарен диабет и количеството на висцерална мазнина били в норма (Наличието на големи количества висцерални мазнини, вид мастна тъкан, която обгражда вътрешните органи, повишава риска от диабет).
Изследването още веднъж показва, че не всички мазнини са еднакво полезни или вредни. Затова трябва да се отнасяме внимателно към нашето хранене, какви продукти включва и как са обработени.

Източник The Daily Mail

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории