Последни Рецепти
Последни Статии

Ден за проява на добро

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Ден за проява на добро, 17 февруари
Random Acts of Kindness Day

Световен ден на добротата се празнува на 13 ноември
World Kindness Day

Ако си дал на гладния дори трошица хляб от своя хляб.
Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.
Ако си дал на милата от своето сърце.
Ако си дал на чуждите живот от себе си.
Ако си дал.
Ако си дал от себе си – не си живял напразно.
песен на Емил Димитров

neven

Има един американски филм “Предай нататък” от 2000 г. Гледайте го някой ден, кгато светът е сив около вас и сте загубили вярата в хората. В едно училище в час учителят говори по темата и дава задание на учениците. Един от тях казва, че ако всеки човек направи добро на трима светът ще стане по-добро място.

Наскоро по инициатива на международните благотворителни организации беше създаден нов празник – Ден за спонтанна проява на доброта. Тази дата бързо става популярна и любима в много страни.
В България тази дата не е известна, но нима ни е необходим ден в който да бъдем усмихнати и да споделим нашето добро настроение с хората около нас, да се обадим на приятел, когато е в нужда, да направим нещо малко, което да ни направи и нас по-добри.

Денят на спонтанната проява на доброта (Random Acts of Kindness Day) носи идеята за значението на такива силни чуства като милосърдие, безкористност, отзивчивост и грижа за близките.

В този ден трябва да бъдем по-добри към всички и да проявим своите чуства, без да очакваме и да искаме в замяна нито награда, нито благодарност. Защото истинската доброта е безкористна.
Добрите дела сами по себе си ни правят и по-добри и доставят удоволствие.

Учени от САЩ, Университета в Мичиган, са доказали, че добрината е полезна за нашето здраве – добрите хора живеят по-дълго и по-рядко боледуват. Изводите са направени на изследване продължило около 5 години и е обхванало около 400 човека.

Затова да бъдем добри в отношенията един към друг всеки ден!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории