Последни Рецепти
Последни Статии

Закуска за стройна фигура

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Закуска за стройна фигура

Отдавна диетолозите са доказали, че жените, които закусват сутрин могат по-лесно да поддържат желаната фигура и да свалят необходимите килограми при необходимост.
Въпросът е каква е най-подходящата закуска с която да започва деня за да можем да отслабнем.

breakfast-lean-figure

Изследовтаелите от университета в Нотингам предлагат вариант на идеалната закуска. За да ускорим процеса на отслабване е необходимо сутрин да закусваме с купичка мюсли (домашно приготвено) с прясно или кисело мляко. Прибавянето на настъргана ябълка или прясноизцеден ябълков сок я прави още по-полезна, защото ябълките спомагат за разграждане на мазнините в организма.
Закуска от овесени ядки, ябълка и кисело мляко спомага за по-бърз обмен на веществата и ускоряване на метаболизма.

Купичката мюсли за закуска има достоен конкурент и това е супата. Според диетолозите ястия, които съдържат повече течности по-бързо засищат организма и позволяват да се чустваме по-дълго време сити.
Да ядем супа на закуска трудно мога да си го представя, някак културата на храненето ни е, че супата е ястие за обед. Но защо да не опитаме след като супата съдържа по-малко калории и засища организма по-бързо и за по-дълго време. Ако потърсим подходящи рецепти и имаме време да я приготвим.

Извод от няколко изследвания е, че ако искаме да отслабнем на закуска можем да приемаме около половината от дневната норма калории. Това ускорява метаболизма и можем да поддържаме желаното тегло и когато е необходимо и да отслабнем.
Доказано е, че ако се отказваме от закуската си това влияе отрицателно както на процеса на отслабване, така и на общото ни здравословно състояние.

За да имаме желаната фигура в нашето меню трябва да просъстват много свежи зеленчуци и плодове, както и месо, пълнозърнести брашна, риба и морски дарове.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории