Малини тирамису
Добави към моето меню
Малиново тирамису
един различен десерт с малини и бишкоти, тирамису
50 мл коняк или ароматна ракия
1 кофичка малини
1 опаковка бишкоти
1 италиянка кафе, т.е. 4 чашки експресо (може и какао)
какао за поръсване
за крема:
300 г извара
200 мл кисело мляко
3/4 чаша пудра захар
1 пакет суха сметана (аз я пропускам)
1 ванилия
В миксер се слагат изварата, киселото мляко, пудрата захар, сухата сметана и ванилията и се разбиват 7-8 минути до получаване на крем.
В разтвореното в 250 мл вода кафе се налива конякът (ако е за деца без коняк) и в получената течност се потопяват бишкотите, за да се напоят. Редят се в тава и се намазват с готовия крем. Отгоре се слагат малините и пак се подреждат бишкоти. Накрая се поръсва с какао и тавата се покрива с фолио. Така престоява, докато десертът се охлади. Поднася се нарязан на квадрати.
Като човек който отглежда малини, различни сортове малини, копае, плевим връзва и так далее, най-сладките малини са тези, които изяждам застанала насред малините, докато ги бера, каквото и да правя най-хубавите малини ги изяждам.
Малините са превъзходен плод, толкова са нежни и ароматни, и могат толкова неща да се приготвят от тях
Любопитен факт с тази рецепта за тирамису:
Направихме го за рожденния ден на сина ми – ефекта беше – трябваше да сложа допълнителни парчета торта на децата, а по принцип винаги чинийките с торта са ми оставали пълни.