Рататуй реден
Добави към моето меню
Рататуй
има ли нещо по-гениално просто и вкусно от редени зеленчуци и поднесени в лятна вечер. А ако са поднесени красиво – това е аромат и вкус на лято
Продуктите са на лятото
патладжан
тиквичка
червена чушка
жълта чушка
Нарязани на кръгчета, напръскани със сок от лимон, зехтин, с щипка сол на вкус и зелени подправки по избор
Подрредете ги в тавичкаи запечете във фирната на 200 градуса за 25-35 мин
Рататуй редставлява смесица от печени зеленчуци – патладжани, тиквички, пиперки, домати, лук, чесън, подправки … Като характерно ястие за Франция няма една единствена рецепта, а множество вариации около споменатите съставки.
Подправките са микс от мащерка, босилек, розмарин, риган, дафинов лист и понякога лавандула и висококачествен зехтин.
в изпълнение на моята приятелка Людмила Соколенко