Свински ребърца на грил
Добави към моето меню
Не купувах свински ребра до скоро, защото са мазни. Но след като изчетох какви ли не препоръки за колаген и бульон от кокали, реших, че по-добре да купя ребра, като направих опит да избера такива с по-малко мазнина и повече месо. За да станат вкусни трябва да бъдат мариновани. След като погледнах няколко рецепти за марината на ребърца ги приготвих така
Свински ребърца на грил
Продукти
2-3 скилидки чесън
1 с.л. мед
2 с.л. соев сос
½ ч.л. джинджифил
1 щипка смлян черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер (може и лют)
2 с.л. водка или ракия
1 кг свински ребърца
Начин на приготвяне
• Приготвя се маринатата като се смесват всички продукти
• Ребрата се нарязват по дължина на отделни ребърца. Всяко ребърце се намазва с марината. Редят се в купа и се заливат с останалата. Така престояват поне 1 час в хладилника.
• Пекат се на грил като се обръщат 2-3 пъти за да се опекат равномерно.
• Поднесете със свежа салата