Рецепти за хляб в хлебопекарна
Добави към моето меню
Рецепти за хляб в хлебопекарна
Търся проверена и хубава рецепта за хляб в хлебопекарна. Благодаря ви предварително
Въпросът беше зададен от Teodora Vladimirova и за няколко часа бяха събрани няколко рецепти, които публикуваме
Рецепта за хляб в хлебопекарна на Людмила Динева
за 1 кг.хляб, програма 1.
3 с.л. олио или зехтин
330 мл.вода
2 ч.л. сол
4 ч.л. захар
2 с.л. сухо мляко,
600 г .брашно /най-добре излиза от хубаво брашно/
13 г жива мая
Рецепта за бирен хляб в хлебопекарна на Таня Проданова
210 мл бира
350 г брашно
2 ч. л. мед
2 ч. л. сол
7 г прясна мая или 2 и 1/2 ч. л. суха мая
1 с. л. олио
Рецептаза хляб в хлебопекарна на Дина Манева
300 мл хладка вода,
3 с.л. олио (маргарин),
1 яйце,
1/4 кубче жива мая,
500 г брашно,
1 ч.л. захар,
1 ч.л. сол
Рецепти за хляб в хлебопекарна на Вили Стоянова
за 900 г. хляб на програма 1
320 мл. – вода,
4 с.л. – олио,
1 1/2 ч.л. – сол,
3 с.л. – захар,
525 г. – брашно,
1 1/ 3ч.л. – мая /направо слагаш 1 пакетче на д-р Йоткер/
Рецепти за хляб в хлебопекарна на Галина Георгиева – основна рецепта за бял хляб
вода -320 мл
бяла брашно – 560 г
масло или марргарин – 3 с.л.
захар 3 с.л.
сол 2 ч.л.
мая суха 7 г
Рецепти за хляб в хлебопекарна на Hasine Ryustem Пухкав бял хляб 750 г, програма 2
1 ч.л. суха мая (или 1/4 жива мая)
3 водни чаши бяло брашно,
2 с.л. захар,
1-1/2 ч.л. сол,
1-1/2 с.л. масло (може и зехтин)
140 мл прясно мляко
120 мл вода
(продуктите се измерват с мерилките за хлебопекарната)
Рецепти за хляб в хлебопекарна на Димитрина Арабаджиева
300 мл топла вода
600 г брашно
1 мерителна лъжица сол
1/2 мерителна лъжица захар
1 с.л. олио
1 мерителна лъжица суха мая
Рецептa за хляб в хлебопекарна на Здравка Димитрова
Продуктите се слагат в хлебопекарната в тази поредност
1. Вода – 300мл.
2. Олио – 2с.л.
3. Брашно – 500гр.
4. Сол -1 ч.л.
5. Захар-1 с.л.
6. Суха мая-1и1/2ч.л.
Маята се сипва в другия край на пекарната отделно от солта и захарта. Моята пекарна е НЕО и вече една година ежедневно я ползвам. Копувам си брашно на Търновската мелница тип500 или на София мел. Дано ти пасне моята рецепта, у дома вече се мръщят на купешкия хляб и да добавя че аз пека на програмата която се стартира при включване на пекарната и само променям цвета на коричката на тъмна (но всъщност не става мн препечена а нормална)
Рецепта за бял хляб в хлебопекарна на Таня Проданова
100 мл топла вода
200 мл кисело мляко
1 яйце
3 с.л. захар
1 ч.л. сол
550 г бяло брашно
1.5 ч.л. суха мая
Пече се на първа програма. Винаги правя кладенче в брашното и тогава слагам маята, без да се допира до мокрите продукти, яйцето се разбива