Последни Рецепти
Последни Статии

Рецепти за хляб в хлебопекарна

Добавено в Тестени ястия и прибавки, Хляб, питки

Добави към моето меню

Рецепти за хляб в хлебопекарна
Търся проверена и хубава рецепта за хляб в хлебопекарна. Благодаря ви предварително
Въпросът беше зададен от Teodora Vladimirova и за няколко часа бяха събрани няколко рецепти, които публикуваме

Рецепта за хляб в хлебопекарна на Людмила Динева
за 1 кг.хляб, програма 1.
3 с.л. олио или зехтин
330 мл.вода
2 ч.л. сол
4 ч.л. захар
2 с.л. сухо мляко,
600 г .брашно /най-добре излиза от хубаво брашно/
13 г жива мая

Рецепта за бирен хляб в хлебопекарна на Таня Проданова
бирен хляб в хлебопекарна
210 мл бира
350 г брашно
2 ч. л. мед
2 ч. л. сол
7 г прясна мая или 2 и 1/2 ч. л. суха мая
1 с. л. олио

Рецептаза хляб в хлебопекарна на Дина Манева

300 мл хладка вода,
3 с.л. олио (маргарин),
1 яйце,
1/4 кубче жива мая,
500 г брашно,
1 ч.л. захар,
1 ч.л. сол

Рецепти за хляб в хлебопекарна на Вили Стоянова
за 900 г. хляб на програма 1
320 мл. – вода,
4 с.л. – олио,
1 1/2 ч.л. – сол,
3 с.л. – захар,
525 г. – брашно,
1 1/ 3ч.л. – мая /направо слагаш 1 пакетче на д-р Йоткер/

Рецепти за хляб в хлебопекарна на Галина Георгиева – основна рецепта за бял хляб
вода -320 мл
бяла брашно – 560 г
масло или марргарин – 3 с.л.
захар 3 с.л.
сол 2 ч.л.
мая суха 7 г

Рецепти за хляб в хлебопекарна на Hasine Ryustem Пухкав бял хляб 750 г, програма 2
1 ч.л. суха мая (или 1/4 жива мая)
3 водни чаши бяло брашно,
2 с.л. захар,
1-1/2 ч.л. сол,
1-1/2 с.л. масло (може и зехтин)
140 мл прясно мляко
120 мл вода
(продуктите се измерват с мерилките за хлебопекарната)

Рецепти за хляб в хлебопекарна на Димитрина Арабаджиева
300 мл топла вода
600 г брашно
1 мерителна лъжица сол
1/2 мерителна лъжица захар
1 с.л. олио
1 мерителна лъжица суха мая

Рецептa за хляб в хлебопекарна на Здравка Димитрова
Продуктите се слагат в хлебопекарната в тази поредност
1. Вода – 300мл.
2. Олио – 2с.л.
3. Брашно – 500гр.
4. Сол -1 ч.л.
5. Захар-1 с.л.
6. Суха мая-1и1/2ч.л.
Маята се сипва в другия край на пекарната отделно от солта и захарта. Моята пекарна е НЕО и вече една година ежедневно я ползвам. Копувам си брашно на Търновската мелница тип500 или на София мел. Дано ти пасне моята рецепта, у дома вече се мръщят на купешкия хляб и да добавя че аз пека на програмата която се стартира при включване на пекарната и само променям цвета на коричката на тъмна (но всъщност не става мн препечена а нормална)

Рецепта за бял хляб в хлебопекарна на Таня Проданова
хляб в хлебопекарна
100 мл топла вода
200 мл кисело мляко
1 яйце
3 с.л. захар
1 ч.л. сол
550 г бяло брашно
1.5 ч.л. суха мая
Пече се на първа програма. Винаги правя кладенче в брашното и тогава слагам маята, без да се допира до мокрите продукти, яйцето се разбива

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории