Рецепти за намаляване на холестерола
Добави към моето меню
Рецептите на Петър Димков за намаляване на холестерола
С тази комбинация от билкови отвари и режим на хранене ще върнете в норма високия холестерол. Прилагайте целебната схема поне месец и половина.
Балансирано хранене всеки ден – основно средство срещу висок холестерол
Смес с мед
Приготвяне: Смесват се 500 г чист пчелен мед, 250 г чист маслинен зехтин и 250 мл лимонов сок.
Как се приема: Сутрин, обяд и вечер 20 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица.
Орехова отвара
Приготвяне: Към 5 ореха, счукани заедно с черупките, се добавят 3 супени лъжици от следната билкова смес: борови връхчета, бял равнец, исландски лишей, синя тинтява, черница-лист (по 50 г от всяка билка). Добавя се и 1 супена лъжица ленено семе. Горните съставки се запарват в 1 литър вряща вода и врат още 10 минути. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване.
Как се приема: Десет минути преди ядене и два часа и 10 минути след ядене (сутрин, обяд и вечер) се пият по 75 мл от отварката, подсладени с мед и лимон на вкус.
Добавка с чесън
Включете я в схемата при силно увеличен холетерол.
Приготвяне: Към 1 кг чист пчелен мед се добавят 300 г ядки от орехи, смлени на каша, 100 г чесънчета, обелени, сварени на пара и смачкани на каша. Преди всяко вземане сместа се разбърква.
Как се приема: Два часа след ядене (сутрин, обяд и вечер) се взема по 1 супена лъжица.
Меню
В продължение на седмица на обяд и вечеря трябва да се яде предимно прясна несолена извара с ръжен хляб. Като лекарство може да се пие по 50 мл чисто бяло вино, което спомага за нормализиране на холестерола.