Последни Рецепти
Последни Статии

Рецепти за суши

Добавено в Японска кухня

Добави към моето меню

Когато кажем Япония и си представяме и суши – навити ролки от водорасли с плънка от ориз, риба и зеленчуци.
Сушито е едно от най-консумираните храни по света. И в България суши е популярно. Дори може да си го приготвите у дома.

Суши със сьомга
Не е толкова сложно за правене, ако имаме продуктите
smoked-salmon-and-mango-rolls

Суши ролките са част от японската кухня – представлява сварен ориз, сурова риба и други добавки, навити на руло в кори Нори.
Съществуват над 2000 вида суши.
През последните години се наложи и модата да се консумира Сашими – това е само месото на рибата или други морски дарове.

Рецепти за суши
Как да направим домашно суши
Foodpanda, подбра и класира осем от най- популярните и любими суши рола, които са предпочитани в Европа. В нейна класация суши е една от най-поръчваните храни, като се нарежда на почетното 7-мо място

Най-популярните видове суши

1. „Дъга” – Представлява ориз, навит в руло от риба и авокадо.

2. „Футомаки Спайси” – Ориз, риба тон, чили сос, увити в кори Нори.

3. „Футомаки” с краставица и авокадо – Това е едно от най- често срещаните видове суши.Това е суши руло, което съдържа 4 или повече съставки. Оризът се увива във водорасли Нори. Интересното при Футомаки суши е, че рулото е доста по-голямо от стандартните.

4. „Филаделфия” – Оризът не е увит в кори Нови. Съдържа авокадо, сьомга и крема сирене. Предпочитат го хората, които не обичат сушените водорасли като вкус и текстура на сушито.

5. „Терияки” – Не е суши в класическия смисъл, въпреки че може да се намери в почти всеки суши ресторант. Не съдържа риба, а пиле и сос „Терияки“.

6. „Темпура” – Този вид суши може да има много вариации, но винаги една или друга страна на рулото е леко запържена. Темпура е японска техника за паниране, при която панировката е много лека. Използва се често за скариди, риба или зеленчуци. Темпура панировката се приготвя от брашно, газирана вода, понякога и водка.

7. Сашими – Сашими не е суши в класическия смисъл, а по-скоро се причислява към голямата група на японската кухня.
Сашими е тънко нярязана риба, най-често сьомга или риба тон, която се сервира без ориз. В класическия смисъл сашими е сурова риба, макар в някои заведения да се предлага и преминала някаква термична обработка.

8. „Унаги”- Унаги е вид змиорка. Този вид суши съдържа ориз, унаги, терияки сос и сладко- солена глазура.
Което и суши да изберете, не забравяйте да го консумирате с голямо количество соев сос, джинджифил и уасаби.

За да усетите истинската японска култура, използвайте клечки, вместо вилица.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории