Филе от скумрия във вино
Добави към моето меню
- 4 малки скумрии
- 1 ч. бяло вино
- 1 ч. вода
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 дафинов лист
- лимон
- смлян черен пипер
- магданоз
- каперси
Виното, водата, лукът, чесънът и подправките се варят в продължение на 5 минути, след това се оставят да изстинат. В изстиналия бульон се поставят почистените скумрии, вари се на тих огън в продължения на 15 минути и се оставят да изстинат в бульона. Отстраняват се костите, нарязват се на 6-8 парчета и се подреждат върху чиния. Бульонът се вари, докато се изпраи до половината и като изстине се излива върху скумриите. Накрая се украсява с каперси, магданоз и лимон и се поднася с гарнитура от варени картофи.