Последни Рецепти
Последни Статии

Филе от скумрия във вино

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

  • 4 малки скумрии
  • 1 ч. бяло вино
  • 1 ч. вода
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 дафинов лист
  • лимон
  • смлян черен пипер
  • магданоз
  • каперси

Виното, водата, лукът, чесънът и подправките се варят в продължение на 5 минути, след това се оставят да изстинат. В изстиналия бульон се поставят почистените скумрии, вари се на тих огън в продължения на 15 минути и се оставят да изстинат в бульона. Отстраняват се костите, нарязват се на 6-8 парчета и се подреждат върху чиния. Бульонът се вари, докато се изпраи до половината и като изстине се излива върху скумриите. Накрая се украсява с каперси, магданоз и лимон и се поднася с гарнитура от варени картофи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории