Последни Рецепти
Последни Статии

Наденица от свинско месо

Добавено в Месни колбаси

Добави към моето меню

  • крехко свинско месо със сланината
  • сол – 20 г за 1 кг месо
  • черен пипер – 4 г за 1 кг месо
  • кимион – 4 г за 1 кг месо
  • стрита чубрица – 1 ч.л. за 1 кг месо
  • тънки свински черва

  • Смиламе месото, посоляваме го, прибавяме подправките, оставяме го да отлежи едно денонощие.
  • Пълним добре измитите със сол черва, завързваме крашищата им и ги окачваме да съхнат на проветриво място.
  • Ако искаме да направим трайна наденица, задължително трябва да я пресоваме всеки ден в продължение на една седмица с помощта на точилка или празна стъклена бутилка, след което пак да я слагаме да съхне.
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории