Тиквички с ориз
Добави към моето меню
- 3 средно големи тиквички
- 1 възка зелен лук
- 2 домата
- 1и 1/2 чаена чаша ориз
- копър
- черен пипер
- растителна мазнина
Задушваваме в мазнината ситно нарязния лук и тиквичките обелени и нарязани на кубчета. Като омекнат прибавяме доматите, нарязани на ситно. След като се задушат зеленцуците се заливат с вода (съотнопението течност-ориз е 3,5:1). Оставяме водата да заври и тогава добавяме изчистения и измит ориз. Когато оризът понабъбне, прибавяме сол на вкус, черен пипер и ситно нарязания копър. Може да прехвърлите в тавичка и да допечете или да оставите да се довари на бавен огън
26.03.2005