Пълнени тиквички
Добави към моето меню
- 4 средни по размер тиквички
- 2 глави лук
- около 300 грама кайма
- 1 чаена чаша ориз
- 1 морков
- сол, копър, червен и черен пипер на вкус
- олио
- ако искате постни пълнени тиквички вместо кайма сложете 2 дребно нарязани домата.
Измийте и почистете тиквичките. Разрежете ги по дължина за образуване на лодка. Изчистете вътршността с лъжица, за да се оформи мястото за плънката.
Запържете и кавърдисайте каймата. Добавете ориза и нарязания на дребно лук, настърган моркова и подправките.
Подредете тиквичките в тавичката. Напълнете с плънката. В тавата добавете 2-3 лъжици олио и чаша вода. Запечете за около 30-40 минути в умерена фурна.
При поднасянето можете да гарнирате със сос от кисело мляко с чесън и копър.