Пилешко вретено
Добави към моето меню
- 400 г пилешки гърди (2 пилешки гърди за 2 порции)
- 50 г кашкавал
- 1 ч. ч. стерилизирани печурки
- 2 кисели крастaвички
- 1 к. ч. грах
- 2 с. л. соев сос
- олио за намазване
- Начукайте филете внимателно като започнете от средата и поръсете с подправки на вкус.
- Нарежете киселите краставички и кашкавала на кубчета, а гъбите на парчета и омесете заедно с граха.
- В средата на филето поставете малко от плънката. Поръсете с бяло вино и лимонов сок.
- Навийте филето на руло и притиснете краищата хубаво с клечка за зъби или завържете с конец.
- Полученото руло намажете (оваляйте) с олио и соев сос.
- Изпечете готовите рула на скара като ги печете откъм затворената страна и ги обръщате 3-4 пъти през около 5-6 минути.
Сервирайте с гарнитура от продукти участващи в плънката, подходяща салата или туршия.
Много е вкусно пилешкото вретено.Често го готвя.Има страхотен вкус.