Гъбена чорба
Добави към моето меню
- 200 г гъби
- 1/2 глава лук
- 1-2 моркова
- мащерка или чубрица
- дивисил
- целина
- магданоз
- 1 к.ч. ориз (2 с.л.)
- черен пипер (по желание)
- лимонена киселина (по желание)
- 2 с.л. ориз
- Нарежете гъбите на кубченца и ги варете половин час.
- Добавете ориза и нарязаните на дребно лук и моркови. Варете още половин час.
- Свалете от огъня и поръсете с нарязаните на ситно подправки.
Чорбата се сервира гореща като се дава възможност за добавяне на чер пипер и оцет на вкус.
моите извинения ама никъде въвсъдържанито не пише,ориз,обаче в приготвянето трябва да добавим ориза?
продукти
* 200 г гъби
* 1/2 глава лук
* 1-2 моркова
* мащерка или чубрица
* дивисил
* целина
* магданоз
* черен пипер (по желание)
* лимонена киселина (по желание)
начин на приготвяне
* Добавете ориза и нарязаните на дребно лук и моркови. Варете още половин час.
за какво количество ориз става дума и има ли въобще по рецепта?