Последни Рецепти
Последни Статии

Майонеза

Добавено в Студена кухня

Добави към моето меню

  • салатно олио – 1 ч.ч.
  • яйце – 1 (или 2 жълтъка)
  • лимонов сок – 2 с.л.
  • оцет – 2 с.л.
  • сол – на вкус
  • чер пипер – на вкус
  • червен пипер – на вкус

  1. Разбийте яйцето или жълтъците с миксер докато леко се сгъсти. Добавете 1 с.л. олио и отново разбийте добре. Повторяйте докато изразходите 1/3 от олиото.
  2. Добавете няколко капки лимонов сок или оцет. Сместа трябва да е гъста и напълно гладка. Ако не е, добавили сте олиото твърде бързо или не сте бъркали достатъчно.
  3. Продължете да добавяте олиото и киселината докато ги използвате напълно.
  4. Добавете подправки на вкус.

Съхранявайте майонезата в закрит съд в хладилник.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории