Витаминозна бомба
Добави към моето меню
- 4кг камби
- 4кг карфиол
- 2кг моркови
- листа целина
- 2 връзки магданоз
- 800гр оцет
- 400 гр захар
- сол на вкус
- листа вишна и дюля
Измийте камбите, почистете ги от семенниците и ги нарежете на парчета. Почистете карфиола, накъсайте го на розички и го измийте. Измийте морковите, почистете ги и ги нарежете на кръгчета. Почистете целината и я нарежете на дребно.
В дълбок със поставете подготвените зеленчуци, като ръсите всеки пласт със смес от захарта и солта. Разбъркайте много добре. Захлупете съда с капак и оставете зеленчуците да престоят едно денонощие.
Прецедете сока, който са отделили зеленчуците, смесете го с оцета и го сложете на огъня да кипне.
Напълнете в стандартни буркани отцедената добре зеленчукова смес, натъпчете и залейте с горещата марината. Сложете по едно листо от дщля и вишна, съдържащите дъбилни вещества ще запазят зеленчуците хрупкави.
Запечатайте бурканите херметически с капачки и стерилизирайте в продължение на 15минути.
Interesuva me kak da si
napravia tru6ia v burkani
meshena? Kakvi sa systavkite za maraniata i
kakvi sa procedurite po
izpylnenieto? Zadavam
tozi vypros zastoto sym
samoten myj i ne sym
naiasno s tezi raboti.
nadiavam se da mi pomognete dobri hora.