Последни Рецепти
Последни Статии

Карамелизирани ябълкови резени (банани)

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

  • 5 ябълки
  • 2 яйца
  • 5 с.л. брашно
  • 2 с.л. бренди или десертно вино
  • 1 ч.л. олио
  • олио за пържене
  • за карамела:
  • 1 ч.ч. захар

В купа разбийте яйцата. Прибавете брашното, 1 ч.л. олио и разредете с малко вода за да се плучи хомогенно тесто за паниране.

Ябълките почистете и нарежете на резени или кръгчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган. Топете ябълковите парченца в панировката и пържете до златисто.

Карамелът,приготвяте така (може разбира се да ползвате и готов от бутилките, които продават) от 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Препичата захарта в нагорещен тигано, докато стане апетитно кафява и я заливате при непрекъснато бъркане с вода, докато се получи гъст течен карамел.

Сервирайте панираните ябълкови резени топли, полети с карамела в чинии, предварително намазани с олио. Поднесте и куички със студена вода. Десертът се потапя в тези купички и карамела се втвърдява и не се лепи.

По този начин могат да се приготвят парчета ананас, круши, банани.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории