Солен кекс
Добави към моето меню
- 3 яйца
- 100мл олио
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 ч.ч. брашно
- 1 пакетче баклувер
- букет от подправки – босилек, чубрица, джинджифил по избо
- 1/2 ч.ч. маслини – черни и зелени
- 1/2 ч.ч. мариновани гъби
- 2 кисели краставички
Разбивате 3 жълтъка с мазнината и киселото мляко, като постепенно прибавяте пресятото и смесено с баклувера брашно, докато се сгъсти. Ако е много гъсто добавете 1-2 с.л. вода.
Белтъците се разбиват на пяна и се прибавят към сместа като разбърквате с лъжица. Добавяте и останалите екстри – наразани мариновани гъбки и маслини, почистени от костилките и нарязани маслини. Ако желаете можете да сложите и колбас. Накрая слагате подправки по избор.
Сместа изливате в намаслена и посипана с брашно брашнена форма. Може да го изпечете и в правиъгълна тава и след това да нарежете на ромбчета.
Печете около 45 мин на 200 градуса и проверяте дали е изпечен с клечка за зъби.
Може да го поднесете с айрян или с бутилка бяло вино.