Последни Рецепти
Последни Статии

Солен кекс

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

  • 3 яйца
  • 100мл олио
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 пакетче баклувер
  • букет от подправки – босилек, чубрица, джинджифил по избо
  • 1/2 ч.ч. маслини – черни и зелени
  • 1/2 ч.ч. мариновани гъби
  • 2 кисели краставички

Разбивате 3 жълтъка с мазнината и киселото мляко, като постепенно прибавяте пресятото и смесено с баклувера брашно, докато се сгъсти. Ако е много гъсто добавете 1-2 с.л. вода.
Белтъците се разбиват на пяна и се прибавят към сместа като разбърквате с лъжица. Добавяте и останалите екстри – наразани мариновани гъбки и маслини, почистени от костилките и нарязани маслини. Ако желаете можете да сложите и колбас. Накрая слагате подправки по избор.

Сместа изливате в намаслена и посипана с брашно брашнена форма. Може да го изпечете и в правиъгълна тава и след това да нарежете на ромбчета.

Печете около 45 мин на 200 градуса и проверяте дали е изпечен с клечка за зъби.

Може да го поднесете с айрян или с бутилка бяло вино.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории