Малтийска салата
Добави към моето меню
- 1 салата Айсберг или същото количество бяло зеле
- 1 ч.ч. дребен червен фасул
- 1 ч.ч. скариди
- 1 консерва риба Тон
- 1/2 ч.ч. дребни черни маслини
- 2 домата
- 1 краставица
Салатата или зелето нарязвате на ситно, претривате и оформяте като канапе, в голяма чиния. Отгоре се подреждат на купчинки останалите продукти, без да се смесват – предварително сварен фасул, почистените и обелени сварени скариди, рибата тон, нарязаните на колелца домати и краставица и украсявате с маслините.
Подправките поднасяте отделно – зехтин, лимон, оцет, накълцан пресен босилек.
Тази салата се сервира с бутилка розе и припечен хляб, от онези ароматни малки черни хлебчета.