Последни Рецепти
Последни Статии

Печено сирене

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • за 1 порция в гювече
  • 150 гр настъргано сирене – бяло твърдо краве сирене, кашкавал, и ако имате възможност от Гауда. Пермезан, Едам, Ементал (колкото повече видове толкова по-добре)
  • 1 яйце
  • 40 мл течна сметана
  • 1 скилидка чесън
  • черен пипер на вкус

Чесънит счуквате в дървено гаванче и го подправяте с черния пипер. Настърганите сирена мразбърквате с яйцето и сметаната, добавяте чесъна, изливате в гювечето и запичате в гореща фурна докато яйцето стегне и се образува апетитна златиста коричка.

Поднася се със салата ит домати със заехтин и босилек, с прясно озпечен черен хляб и бутилка бяло вино.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории