Печено сирене
Добави към моето меню
- за 1 порция в гювече
- 150 гр настъргано сирене – бяло твърдо краве сирене, кашкавал, и ако имате възможност от Гауда. Пермезан, Едам, Ементал (колкото повече видове толкова по-добре)
- 1 яйце
- 40 мл течна сметана
- 1 скилидка чесън
- черен пипер на вкус
Чесънит счуквате в дървено гаванче и го подправяте с черния пипер. Настърганите сирена мразбърквате с яйцето и сметаната, добавяте чесъна, изливате в гювечето и запичате в гореща фурна докато яйцето стегне и се образува апетитна златиста коричка.
Поднася се със салата ит домати със заехтин и босилек, с прясно озпечен черен хляб и бутилка бяло вино.