Последни Рецепти
Последни Статии

Лазаня с гъби и праз

Добавено в Пица, спагети, лазаня

Добави към моето меню

  • за корите:
  • 300 гр брашно
  • 2 яйца
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. оцет
  • за плънката:
  • 3 големи глави лук
  • 3 моркова
  • 3 връзки пресен лук или 2 стръка праз лук
  • 350 гр печурки
  • 5-6 с.л. олио
  • мащерка
  • 2 с.л. брашно
  • 200гр сметана
  • 250 гр настърган кашкавал или сирене
  • за соса:
  • 1 ч.ч. доматен сок
  • 1/2 връзка магданоз

Старият лук и морковите нарязвате на кубчета. Пресният лук или празът нарязвате на ситно. Смесвате ги и ги задушавате леко. След това добавяте останалите зеленчуци и подправки.
Задушавате ги окло 15 минути. Поръсвате с брашното и добавяте 4/5 от сметаната и варите на слаб огън без капак не повече от 2мин.

След това правите корите като смесвате продуктите и добавяте хладка вода до получването на средно меко тесто. Покривате с кърпа и го осатавяте да си почине 20 минути. След това го разделяте на няколко топчета и разточвате всяко на лист с дебелина 2-3 мм. Режете квадрати, които подреждате в тава и леко се изсушават в слабозагрята фурна. В магазините продават и готови кори за лазаня.

Готовите кори редите в намазана с олио тава. Корите редите на дъното, намазвате с плънка, посипвате със сирене и така докато продуктите свършат.

Последната кора намазвате със сметаната и посипвате с настъргано сирене. Доматеният сок смесвате с магданоза и пливате около лазанята.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории