Последни Рецепти
Последни Статии

Спагети по сицилиански

Добавено в Пица, спагети, лазаня

Добави към моето меню

  • 600 гр зелени, червени и жълти чушки
  • 250 гр лук
  • 4 с.л. олио
  • 3 с.л. червено вино
  • 250 гр домати от консерва или 4 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. оцет
  • захар, сол, черен пипер на вкус
  • 400 гр спагети (1 пакет)
  • 100 гр пикантно сирене
  • няколко стръка мащерка
  • 4 с.л. грах от консерва

Чушките режите на две по дължина, почиствате от семаната, измивате и режете на ромбчета. Обелвата лука и го режете на колелца. В голяма тенджера сгорещавате олиото. Запържвата (задушавате с малко вода 2 с.л.) лука и чушките. Добавяте виното и доматите. Зеленчуците подправяте с оцета , щипка захар, сол и черен пипер.

Оставяте зеленчуците да поврат на тих огън иколо 15 минути.

Спагетите сварявате в голямо количество вряща и подсолена (с 1 ч.л. сол на 3 л вода), съобразно инструкциите на опаковката.

След като зеленчуците са поврели 15 минути прибавяте граха и разбърквате добре. Оставяте сместа да ври на тих огън.

Сиренете режите на много тънки парченца или на едрото ренде.

Прецеждате спагетите и ги прибавяте към зеленчуците. Разбърквате добре.

Спагетите украсявате с парченцата сирене и стръкчетата мащерка.

Сервирате с чаша вино.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории