Спагети по сицилиански
Добави към моето меню
- 600 гр зелени, червени и жълти чушки
- 250 гр лук
- 4 с.л. олио
- 3 с.л. червено вино
- 250 гр домати от консерва или 4 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. оцет
- захар, сол, черен пипер на вкус
- 400 гр спагети (1 пакет)
- 100 гр пикантно сирене
- няколко стръка мащерка
- 4 с.л. грах от консерва
Чушките режите на две по дължина, почиствате от семаната, измивате и режете на ромбчета. Обелвата лука и го режете на колелца. В голяма тенджера сгорещавате олиото. Запържвата (задушавате с малко вода 2 с.л.) лука и чушките. Добавяте виното и доматите. Зеленчуците подправяте с оцета , щипка захар, сол и черен пипер.
Оставяте зеленчуците да поврат на тих огън иколо 15 минути.
Спагетите сварявате в голямо количество вряща и подсолена (с 1 ч.л. сол на 3 л вода), съобразно инструкциите на опаковката.
След като зеленчуците са поврели 15 минути прибавяте граха и разбърквате добре. Оставяте сместа да ври на тих огън.
Сиренете режите на много тънки парченца или на едрото ренде.
Прецеждате спагетите и ги прибавяте към зеленчуците. Разбърквате добре.
Спагетите украсявате с парченцата сирене и стръкчетата мащерка.
Сервирате с чаша вино.