Пица с кашкавал и колбас
Добави към моето меню
- 500 гр готово тесто
- 250 гр колбас или шунка (хубажоа е, ако са няколко вида)
- 250 гр кашкавал
- 1 с.л. олио
- 150 гр домати или 2 с.л. доматено пюре
- чубрица, босилек на вкус
Кашкавалът настъргвате на средно ренде, а кобасите режите на тънки резени. Доматите също настъргвате на едро ренде.
Подходяща тава намазвате с олио. Разсилате тестото в тавата и върху него посипвате настърганите домати. Подреаждате парченцата колбас и поръсвате с настъргания кащкавал.
Пицата печете около 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Идея: винаги слагам и зеленчуци – нарязани на филийки гъби, нарязани на колелца чушки, лук, моркови. Гарнирам с маслини, кисели крастваички, царевица. И тъй като гранирането на пицата зависи от настроението и желанието ми резултатът винаги е различн, но винаги вкусен.