Шишчета от рибно филе
Добави към моето меню
- рибно филе (скумрия) – 800 г.
- гъби (дребни, цели) – 100 г.
- пиперка (нарязана на квадрати) – 1 бр.
- тиквичка (малка) – 1 бр.
- За маринатата:
- лук – 1 глава
- сока на 1 лимон
- магданоз (ситно нарязан) – 3 с.л.
- светъл соев сос – 2 с.л.
- зехтин (олио) – 1 с.л.
- сол и черен пипер – на вкус
Нарязаната на кубчета риба се маринова за около 1 час в марината приготвена от сол, черен пипер, ситно нарязан лук, ситно нарязан магданоз, лимонов сок, соев сос и зехтин. След това кубчетата се нанизват на шишчета като се редува: резен риба, гъба, пиперка, тиквичка и т.н. Готовите шишчета се намазват с малко олио и се пекат на скара до готовност.