Пилаф с патладжани
Добави към моето меню
- 2 ч.ч. ориз
- 2-3 патладжана
- 100 гр масло
- 1 връзка копър
- сол, черен пипер на вкус
Предварително задушавате ориза в гореща вода и го оставяте настрана.
Патладжаните нарязвате на кубчета и накисвате за половин час в подсолена вода, отцеждате и изтисквате. След това ги изпържвате в сгорещеното масло.
Пoставяте изпържените патладжани в тенджера и добавяте 3 ч.ч. булжон или топла вода,сол и черен пипер на вкус и всичко се оставя да заври. Тогава добавяте и ориза. Когато на повърхността се появят дупчици,изключвате котлона и затваряте плътно съда и го оставяте върху горещата печка.
След около 20 минути пилафът се е задушил и го наръсвате с накълцания копър.