Последни Рецепти
Последни Статии

Пилаф с патладжани

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 2 ч.ч. ориз
  • 2-3 патладжана
  • 100 гр масло
  • 1 връзка копър
  • сол, черен пипер на вкус

Предварително задушавате ориза в гореща вода и го оставяте настрана.

Патладжаните нарязвате на кубчета и накисвате за половин час в подсолена вода, отцеждате и изтисквате. След това ги изпържвате в сгорещеното масло.

Пoставяте изпържените патладжани в тенджера и добавяте 3 ч.ч. булжон или топла вода,сол и черен пипер на вкус и всичко се оставя да заври. Тогава добавяте и ориза. Когато на повърхността се появят дупчици,изключвате котлона и затваряте плътно съда и го оставяте върху горещата печка.

След около 20 минути пилафът се е задушил и го наръсвате с накълцания копър.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории