Последни Рецепти
Последни Статии

Щрудел

Добавено в Сладкиши

Добави към моето меню

  • 1 ч.ч. грис
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 баклувер
  • 1 кг ябълки или тиква
  • 1 ч.ч. орехи
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.ч. олио

Брашното, гриса, баклувера и захарта се разбъркват. Подмазвате тавичката с масло и изсипвате половината от сухата смес. Отгоре се поръсва с олио.

Настръганите ябълки (ако е тиква се настъргва задушава с малко вода за около 10минути) овкусени с канелата и начуканите орехи се изсипва отгоре.

Завършва се с останалата суха смес и отново се поръсва обилно с олио.

Пече се иколо 40 минути на 200 градуса.

Хубаво е щрудела да престои около 12 часа, затова е хибаво да се направи от предния ден. Аз го правя вечер и на другата сутрин е супер:)

Щрудел с бутер тесто и ябълки

500г многолисто тесто
500г ябълки
1/2 чаена чаша захар
2 с.л. стафиди
1 ч.л. канела
пудра захар за поръсване

Развийте многолистното тесто, по средата на ивица насипете настърганите ябълки, смесени със захарта, канелата и стафидите. Завийте на руло.
Сложете го в тавичка с ръба на долу. Изпечете го в предварително сгорещена фурна. Още топло поръсете с пудра захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории